Antić: Privredna saradnja Srbije i Južne Koreje 1

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić primio je danas ambasadora Južne Koreje Deđonga Jua, piše u saopštenju Ministartsva rudarstva i energetike.

Na sastanku je razgaovarano o privrednoj saradnji dve države. Ministar Antić iskazao je interes za saradnju sa tamošnjim kompanijama, posebno onima iz energetskog sektora, imajući u vidu da je 2015. u Srbiji otvoreno predstavništvo organizacije KOTRA (Korejska organizacija za promociju investicija).

Projekti koji će se u budućnosti realizovati u Srbiji, mogu da budu veoma privlačni za južnokorejske investitore a postojanje organizacije kao što je KOTRA svakako predstavlja komparativnu prednost. Korejske kompanije mogu da nađu svoje mesto u njima, posebno zato što poseduju i mogu da donesu savremenu tehnologiju koja je cenjena u Srbiji, kao i u svetu, kazao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ambasador Deđong Ju je za maj ove godine najavio dolazak delegacije Ministarstva energetike Južne Koreje, sa više kompanija, potencijalnih partnera u oblasti energetike, stoji u saopštenju.

Tom prilikom imaćemo mogućnost da sa korejskom kompanijom „Korea Electric Power Corporation“ definišemo eventualne formate saradnje, budući da ta kompanija raspolaže značajnim iskustvom a među vodećima je u svetu i raspolaže najvećim Zelenim klimatskim fondom, istakao je Antić, navodi se u saopštenju.

Oni su, prema Antićevim rečima, zainteresovani da učestvuju u razvijanju i implementaciji projekata u vezi sa klimatskim promenama i zaštitom životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari