Poreska uprava pokrenula mobilnu aplikaciju za prijavu poreskih nepravilnosti 1Foto: Pixabay/niekverlaan

Poreski alarm je besplatna aplikacije za android i Ajfon telefone, pomoću koje građani mogu da prijave neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti, neprijavljivanje radnika i druge nepravilnosti u poslovanju, saopštila je danas Poreska uprava.

U aplikaciju se mogu uneti podaci i slike privrednog subjekta ili uočene nepravilnosti, a korisnik prijavu može podneti anonimno ili se identifikovati u zavisnosti od toga za koju se opciju opredeli.

Кorisnici aplikacije automatski dobijaju elektronsko obaveštenje o uspešnom podnošenju prijave, koja je odmah po podnošenju vidljiva i u sistemu Poreske uprave. „Poreska uprava će u slučaju osnovanosti i potpunosti podnete prijave preduzimati mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i sankcionisati svako ponašanje koje nije u skladu sa poreskim propisima“, istaknuto je u saopštenju.

Aplikacija „Poreski alarm“ razvijena je u okviru projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovode Poreska uprava i Program Ujedinjenih nacija za razvoj uz finansijsku podršku Švedske.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Poreska uprava pokrenula mobilnu aplikaciju za prijavu poreskih nepravilnosti”

  1. Ja sam prošle godine prijavo poslodavca da me nije prijavio, i niko nije reagovao. Zašto se onda troše pare na aplikacije?

  2. A kada će da naprave aplikaciju za prijavljivanje bahati poreskih službenika?

  3. Ne traba nikakvi App-ovi nego neka krenu po notarima i proveravaju kupce stanova za goptovinu kojih ima vise od 50 % iako je zabranjeno za vise od 10.000 € baratati cashom a zba se da jedan stan vredi visestruko vise! Sve sami pronalasci rupa na saksijama umesto da prilegnu na posao za platu!

    • Pametan a lak za izvodjenje predlog, da li poresko zna da je 85 odsto stanova placeno gotovinom u februaru ove godine to tvrdi ekapija u svom clanku , evo podataka geodetskog zavoda : Zemljište je u 99% prometa plaćano gotovinom, objekti u 90%, posebni delovi objekata u 70%.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.