Austrijska kompanija Dajmond erkraft, najveći proizvođač sportskih letelica i ultralakih aviona u Evropi, planira da investira 30 miliona evra u razvoj avio-industrije u Zrenjaninu, najavila je Slađana Rajsinger, direktorka firme Vizium er, inače zvaničnog zastupnika za Srbiju. To je najveća pojedinačna investicija realizovana od pokretanja industrijskih parkova.

Austrijska kompanija Dajmond erkraft, najveći proizvođač sportskih letelica i ultralakih aviona u Evropi, planira da investira 30 miliona evra u razvoj avio-industrije u Zrenjaninu, najavila je Slađana Rajsinger, direktorka firme Vizium er, inače zvaničnog zastupnika za Srbiju. To je najveća pojedinačna investicija realizovana od pokretanja industrijskih parkova. Povodom te informacije oglasila se i zrenjaninska lokalna samouprava, koja je potvrdila da su pregovori o saradnji sa tom kompanijom u završnoj fazi i da se čeka potpisivanje ugovora. „Sve detalje u vezi sa tom investicijom Grad Zrenjanin će saopštiti posle sklapanja ugovora, koji bi trebalo da bude potpisan već narednih dana“, kaže se u saopštenju Službe za informisanje gradonačelnika Zrenjanina.
Kako nezvanično saznajemo, realizacija ovog aranžmana trebalo bi da startuje najkasnije do kraja jula. Dve fabrike, koliko je planirano da austrijska kompanija otvori u Zrenjaninu, zapošljavaće po 200 ljudi, a škola za pilote 100 ljudi, što je ukupno 500 zaposlenih. Nova radna mesta namenjena su ljudima iz Srbije, koji će biti poslati u inostranstvo na obuku, dok će okosnicu kompanije činiti stručnjaci iz Austrije. Austrijska kompanija, preko svog generalnog zastupnika Vizium era, treba da zakupi pet hektara zemlje u blizini Ečanskog aerodroma, a do kraja investicionog ciklusa, Austrijanci će zakupiti još 15 hektara.
– Tražili smo lokaciju u Srbiji za otvaranje proizvodnog i servisnog centra, kao i avio-škole i u Zrenjaninu smo pronašli odlične uslove za rad. Apelujemo na potencijalne investitore da ulažu u Zrenjanin- ističe Rajsinger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari