Brnabić: Od sledeće godine poreski podsticaj za zapošljavanje 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Izmenama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje od sledeće godine biće obezbeđeni poreski podsticaji za novo zapošljavanje uključujući i zapošljavanje mladih koji tek ulaze na tržište rada, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kako je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori objasnila kompanije koje budu povećavale broj zaposlenih i zapošljavale lica koje nisu bila u radnom odnosu tokom 2019. godine biće oslobođeni plaćanja 70 odsto poreza na zarade i doprinose za ta lica tokom 2020. godine, odnosno 65 odsto 2021. i 60 odsto 2022. godine.

Ta mera će se odnositi na zapošljavanje nezaposlenih lica bez obzira da li su prijavljeni kod nacionalne službe za zapošljavnje, studenata i preduzetnika – paušalaca.

Poreski podsticaj će se odnositi na zapošljavanje u periodu od 1. januara 2019. godine do 30. aprila 2020. godine.

Ona je najavila da će izmene zakona koje predviđaju te podsticajne mere u narednih nekoliko nedelje biti prosleđene Skupštini Srbije.

Brnabić: Rezerve nafte garancija da snabdevanje nije ugroženo

Premijerka Ana Brnabić negirala je danas da je ugrožena naftna sitgurnost Srbije i istakla da su rezreve nafte dovoljna garancija da nije ugroženo snabevanje tim energentom.

I ministar finansija Siniša Mali, takodje je, na konferenciji za novinare, rekao da ne postoji neizvesnosti kad je reč o nafnoj sigurnosti.

On je naveo da se budžetski prihodi od akciza raspodeljuju onako kako je propisano.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je juče Anu Brnabić da saopšti da li je tačno da su obavezne rezerve nafte u Srbiji za slučaj nestašice dovoljne za samo deset dana, kao i da li je moguće da se „milioni evra“, prikupljeni po osnovu akciza na gorivo, korišteni za druge osnove u budžetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari