Brnabić: Povećanje kapaciteta za skladištenje gasa u celoj zemlji, jedan od prioriteta 1Foto: Beta/Ap

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dve države i saradnji na zajedničkim projektima, pre svega u oblasti energetike.

Premijerka je objasnila da projekti u oblasti energetike predstavljaju značajan segment investicionog plana Srbije i da je završetak izgradnje gasovoda planiran do kraja ove godine, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je istakla da je povećanje kapaciteta za skladištenje gasa u celoj zemlji, jedan od prioriteta u narednom periodu i da se po tom pitanju, nastavlja intenzivna saradnja sa Rusijom.

Brnabić je naglasila kako očekuje i nastavak saradnje na realizaciji planova i projekata uprkos epidemiološkoj situaciji, ističući da je zadovoljna kako napreduje jedan od najvažnijih infastrukturnih projekata koji rade Ruske železnice – rekonstrukcija brze pruge od Beograda do Budimpešte, na deonici od Stare Pazove do Novog Sada, čiji se završetak očekuje naredne godine.

Brnabić i Bocan Harčenko su razgovarali i o epidemiološkoj situaciji i preduzimanju mera za očuvanje zdravlja gradjana.

Ambasador Rusije obavestio je predsednicu Vlade Srbije o napretku ruskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv virusa korona, a koja će biti dostupna i gradjanima Srbije.

On je istakao da je situacija veoma teška, ali da očekuje da će vakcina dati dobre rezultate i da će velika kriza biti prebrodjena.

Bocan Harčenko uručio je premijerki Brnabić i čestitku predsednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina i poželeo mnogo uspeha u radu nove Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari