Brnabić: Za rast BDP-a od šest odsto moraće da se radi dan i noć 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije ima ambiciozan cilj da u ovoj godini rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bude šest odsto i da će zato biti potrebno da se radi „dan i noć“.

„Najveća snaga Srbije je saradnja između Vlade i predsednika Aleksandra Vučića u interesu građana“, rekla je Brnabić novinarima posle sednice Vlade i istakla da je Srbija prva u Evropi po ekonomskim rezultatima, a prva ili druga po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika.

Sednici Vlade je, povodom 100 dana njenog rada prisutvovao Vučić, koji je, kako je rekla Brnabić, njen kabinet obavestio o svemu što radi vezano za dijalog sa Prištinom i o poseti Francuskoj.

„Razgovarali smo i o spoljnopolitičkim, odnosno geopolitičkim izazovima, kao i o borbi porotiv organizovanog kriminala“, kazala je premijerka.

Dodala je da će se Vlada truditi da sa predsednikom sarađuje još bliže i zato će ga zvati da prisustvuje sednicama, makar jednom u tri meseca, kako bi razgovarali o temama koje su od najvećeg interesa za građane.

Premijerka je istakla da je Vlada danas usvojila odluku da se, uprkos vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom i velikim troškovima, iz budžeta u ovoj godini izdvoji tri milijarde dinara za lečenje oboleleih od retkih bolesti, što je 24 puta više nego u 2012. godini.

Brnabić je najavila da će u subotu podneti izveštaj o radu Vlade u prvih 100 dana.

Vlada je izabrana 28. oktobra 2020. godine i ima 21 resor, medju kojima su tri nova – za brigu o selu, za brigu o porodici i demografiji i za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i dva ministra bez portfelja.

Skupština Srbije je izabrala Vladu četiri meseca posle parlamentarnih izbora na kojima je većinu glasova osvojila Srpska napredna stranka (SNS).

Vučić je 20. oktobra, posle sednice Predsedništva SNS čiji je predsednik, rekao da će Vlada imati ograničen mandat jer će vanredni parlamentarni izbori biti održani zajedno sa redovnim predsedničkim, najkasnije 3. aprila 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari