Brnabić: Važno je privlačiti investicije 1Foto: Fonet-Vlada Srbije-Slobodan Miljević

Leskovac je fantastičan što se tiče privlačenja stranih direktnih investicija i to radi sa Vladom Srbije, a nastavićemo da
radimo na tome zato što je ovaj grad centar regiona, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić prilikom radne posete Leskovcu.

Prošle godine smo imali 2,6 milijardi evra direktnih stranih investicija, i to bez privatizacija, a ako uspemo da pojačamo podršku porodičnim kompanijama, malim i srednjim preduzećima, imaćemo potpuno drugačiji rast, rekla je Brnabić, obećavši da će zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede više pažnje pokloniti domaćim preduzetnicima i „start ap“ firmama.

Na konferenciji za novinare ona je istakla i da druge lokalne samouprave treba da se ugledaju na Leskovac i da, u pogledu porodiènih firmi, krenu istim stopama.

Leskovac je primer odgovorne i dobre lokalne samouprave, ali je, takođe, sertifikovan i kao grad sa boljim poslovnim
okruženjem, što je visok standard, kako za Srbiju, tako i za ceo region, istakla je premijerka. Prilikom današnje posete, Brnabić je posetila leskovačko preduzeće „Bane Komerc“, koje se bavi proizvodnjom platnenih džakova, kesa i kanapa za pakovanje.

Naročito mi je drago što sam posebnu pažnju posvetila porodičnim firmama. „Bane Komerc“ je firma koja ima proizvodne pogone na više od 7.000 kvadratnih metara i kada uđete unutra pomislite da je to nemačka kompanija, ocenila je Brnabić.

Govoreći o zdravstvu, Brnabić je istakla da je Vlada za rekonstrukciju Infektivnog odeljenja u okviru leskovačke bolnice, koje je takođe danas posetila, uložila oko 45 miliona dinara.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Nebojše Dimitrijevića Infektivno odeljenje zvanično će početi da radi za par dana. Nabrajajući dosadašnja ulaganja Vlade u Leskovac u okviru mnogobrojnih projekata, gradonačelnik Goran Cvetanović je, između ostalog, istakao i da je tokom sastanka sa premijerkom razgovarao prvenstveno o Zelenoj zoni, o daljem izdvajanju za energetsku efikasnost škola i o uređenju centralnog gradskog trga.

Kako je rečeno na konferenciji, ukupna investicija za centralni gradski trg iznosiće oko 250 miliona dinara, dok će samo uređivanje javnih površina iznositi oko 160 miliona. Radnu posetu Leskovcu predsednica Vlade završila je u Kulturnom centru, gde je pogledala izložbu grafika Salvadora Dalija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari