Budžet grada Šapca 3,3 milijarde dinara 1Šabac

Posle četvoročasovne rasprave koja je najmanje bila posvećena glavnoj temi – budžetu za 2017. godinu, sa 38 glasova od ukupno 69, usvojen je budžet u iznosu od 3,3 milijarde dinara.

Petina budžeta namenjena je investicijama, najviše za opremanje industrijske zone. Skoro četvrtina budžeta izdvojiće se za obrazovanje: 12,5 odsto za predškolsko, 6,2 odsto za osnovno i duplo manje za srednjoškolsko. Za kulturu se izdvaja šest odsto, a za socijalnu zaštitu 5,2 odsto.

Značaj rano usvojenog budžeta je u opremanju industrijske zone gde predstoje brojne obaveze za japansku firmu „Jazaki“ koja će uposliti 1.700 radnika i kasnije doprineti znatno većim prihodima gradskog budžeta. Jedna od prvih mera je i opremanje velikom trafostanicom koja će koštati oko 40 miliona dinara, a grad će učestvovati sa polovinom sredstava. Takođe se mnogo očekuje i od nove kvantaške pijace koja će sa hladnjačama i drugom opremom doprineti da poljoprivredni proizvodi imaju veću cenu i veću dostupnost tržištima. Novi je i projekat „Sava park“, koji pored zaštite od poplava treba da doprinese znatnom uvećanju zelenih površina kao i turizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari