Budžet Vojvodine rebalansom uvećan za oko 470 miliona dinara 1Foto: Pixabay/ID 1913330

Predlogom rebalansa budžeta Vojvodine za 2019. godinu, koji je na današnjoj sednici utvrdila Pokrajinska vlada, ukupan pokrajinski budžet utvrđen je na iznos od 74,9 milijardi dinara, što je za 467,8 miliona dinara više u odnosu na početni budžet Vojvodine za ovu godinu, saopštio je danas Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Pored povećanja budžeta, značajnija je promena u strukturi budžeta, kojom je obezbeđen finansijski potencijal veći od 900 miliona dinara za kreiranje novih javnih politika, navodi se u saopštenju.

Predloženim rebalansom, oko 500 miliona dinara usmereno je u oblast socijalne zaštite, pre svega za ulaganja u ustanove socijalne zaštite i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, zatim u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade, piše u saopštenju.

Dodaje se da kapitalni rashodi iznose 19,7 milijardi dinara, što je za 402,4 miliona više u odnosu na početni budžet za ovu godinu.

U predlog rebalansa uključene su i dve nove odredbe koje se odnose na sprovodjenje obaveza predvidjenih Pokrajinskim antikorupcijskim planom.

Prema predloženom rebalansu, deficit budžeta iznosi 5,04 milijarde dinara, što je 7,35 odsto od ukupno projektovanih prihoda i u granicama zakonom dozvoljenog nivoa od 10 procenata, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari