CarGo: Beogradska aplikacija na Forbsovoj listi među kompanijama koje menjaju industriju 1Foto: Kompanija CarGo

Aplikacija beogradske firme CarGo našla se na Forbsovoj listi deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena uz ocenu da je na vrhu među sličnim kompanijama.

U saopštenju kompanije CarGo se navodi „da je srpska aplikacija u prvih deset kompanija na svetu koje su uz pomoć tehnologije transformisale tradicionalne industrije, kao što su transport, gradjevina, zapošljavanje, investiranje“.

„Forbs je preporučio da treba pratiti šta radi ovih deset kompanija jer razvijaju tehnologije budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Direktor IT kompanije CarGo Technologies koja je razvila aplikaciju CarGo Vuk Guberinić rekao je „da je to svetsko priznanje velika stvar za aplikaciju, domaće inženjere koji su je napravili, ali i za celu zemlju“.

„Kada smo pre četiri godine počeli sa razvojem, iskreno nismo ni sanjali o ovakvom uspehu i ovom velikom priznanju. Ponosan sam i želim da se zahvalim svim našim inženjerima, članovima tima, svima koji su naš podržavali i kritikom usmeravali“, rekao je Guberinić.

Dodao je da „na prvom mestu želi da se zahvali ljudima koji su srce njihovog softvera, pokretačka snaga i motiv da nastave dalje“.

On je istakao da je činjenica da su se našli rame uz rame sa najinovativnijim kompanijama u celom svetu velika stvar za Srbiju“.

Guberinić je, kako se navodi, rekao da je sam Forbs ocenio da je ovo godina „najbrže trke ikada za širenje horizonta tehnološkog napretka“.

„U vreme najbrže trke, nama su nažalost često vezane noge. Sigurno bismo mogli brže da nemamo brojne prepreke, ali one su nas ojačale i teraju nas da budemo još bolji za sve ljude“, rekao je Guberinić.

Predsednik Udruženja gradjana CarGo, koje ovu aplikaciju koristi za inovativnu pomoć na putu svojim članovima u Srbiji, Aleksandar Vučić, rekao je da priznanje ohrabruje za nastavak saradnje sa kompanijom CarGo Technologies na razvoju drugih usluga za članove udruženja.

„Ponosan sam na naše članove. Čestitam i njima i kompaniji CarGo Technologies. Oni su ponos Srbije“, kazao je Vučić.

Forbs je kako se navodi „primetio da je u 2019. godini CarGo postao profitabilan startap koji je svoj uspeh gradio kroz godine bez ikakve institucionalne investicije, i ocenio da se CarGo nalazi tačno na vrhu medju sličnim pružaocima usluga zbog troškova, ocena i efikasne usluge.

On je kazao da je namera kompanije CarGo Technologies da napravi svoj ekostistem uključujući tu i aplikaciju za plaćanje, svojevrsni digitalni novčanik za novo doba.

Forbs je američki biznis magazin koji piše o finasijskim, industrijskim investicionim temama, o tehnologijama komunikacijama nauci i prvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari