CarGo: Taksisti cepaju naše bilborde 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO (Arhiva)

Kompanija CarGo Technologies saopštila je danas da su taksisti, nakon zabrane oglašavanja te firme na bilbordima, krenuli u akciju cepanja bilborda.

„Na snimku do kojeg je došao CarGo, jasno se vidi isplanirana akcija taksista, gde jedan od njih cepa bilbord na kojem piše ‘CarGo – Četvrta industrijska revolucija’ na Novom Beogradu“, navodi se u saopštenju te kompanije. Predsednik kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić i predsednik Udruženja građana „CarGo“ Aleksandar Vučić ocenili su da je to još jedan vid pretnje i pritiska na CarGo, koji pokazuje „da vandalizmu i bahatosti taksista nema kraja“.

„Po ovim akcijama se vidi da su taksisti postali deo državnih organa. Oni rukovode akcijama oduzimanja vozila članova Udruženja CarGo, oni prete i tuku naše članove, a sada su dobili još jedno ovlašćenje – da cepaju naše reklame“, istakao je Vučić i pozvao nadležne državne organe da ispitaju ko stoji iza ovog „huliganskog čina“.

Vučić je podsetio da su članovi Udruženja CarGo izloženi svakodnevnim napadima i pretnjama taksista, da oni zastrašuju i tuku članove tog udruženja, zbog čega je CarGo podneo više krivičnih prijava, ali da do sada nijedan od tih taksista nije ni saslušan. Najbolja preporuka za CarGo su, prema rečima Vučića, zadovoljni članovi, kojih trenutno ima više od 120.000, kao i „poruke podrške koje pokazuju da je građanima dosta bahatosti, bezobrazluka i krađe taksista“.

„Taksisti neće stati dok ne ugase CarGo. Sve dosadašnje akcije taksista protiv nas pokazuju da oni ne biraju načine da nas zaplaše i ugase“, istakao je Vučić. Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine nedavno je, podseća se u saopštenju, donela meru kojom se kompaniji CarGo Technologies zabranjuje oglašavanje na reklamama, bilbordima, ledovima i ostalim reklamnim prostorima, jer „poziva na korišćenje aplikacije koja građane povezuje sa uslugom koja nije taksi“.

Guberinić je tada ocenio da je u pitanju „nečuvena mera za jednu softversku kompaniju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari