Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević izjavio je juče da je Zastavino poslovodstvo upoznalo menadžment Dženeral motorsa sa činjenicom da je Vlade Srbije dala zeleno svetlo za preliminarno dogovorenu poslovno-tehničku saradnju dveju kompanija. „Ta odluka Vlade objavljena je u Službenom glasniku Srbije i mi smo o tome obavestili menadžment Dženeral motorsa.

Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević izjavio je juče da je Zastavino poslovodstvo upoznalo menadžment Dženeral motorsa sa činjenicom da je Vlade Srbije dala zeleno svetlo za preliminarno dogovorenu poslovno-tehničku saradnju dveju kompanija. „Ta odluka Vlade objavljena je u Službenom glasniku Srbije i mi smo o tome obavestili menadžment Dženeral motorsa. Sada čekamo njihov odgovor kako bismo nastavili pregovore o tehničkim i drugim detaljima saradnje, izjavio je Radojević za Danas.
U Zastavi očekuju da bi do nastavka pregovora i potpisivanja ugovora sa Dženeral Motors moglo da dođe za desetak dana. Podsetimo da su Zastava i Dženeral motorsom već potpisali predugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim je, između ostalog, predviđenog da sredinom naredne godine u Kragujevcu počne sklapanje Opelovog modela „astra klasik“ druge generacije, dok bi tokom 2009. u Zastavi trebalo da startuje proizvodnja novog Opelovog modela. Predugovorom je predviđeno i da Zastava, uz carinske olakšice uveze i na domaćem tržištu proda određeni kontingent Opelovih automobila. Dajući „zeleno svetlo“ za saradnju Zastave i Dženeral motorsa, Vlada Srbije je nedavno odobrila da Zastava uveze kontingent od 8.000 „opel astri“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari