Danska kompanija Mersk lajn saopštila je da će ukinuti najmanje 4.000 radnih mesta, kao i da će odustati od plana kupovine šest novih teretnih brodova jer su procenili da je došlo do usporavanja globalne trgovine. Kompanija, koja posluje kao deo danskog konglomerata Mersk i koja upravlja brojnim lukama a posluje i u oblasti nafte i gasa, navodi da će otkazi biti uručeni u naredne dve godine, prenosi list Fajnenšel tajms.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

-„Danas nas je manje nego pre godinu dana a naredne godine biće nas još manje. Te odluke nismo doneli olako, naprotiv, reč je o neophodnim koracima u transformaciji kompanije“, izjavio je Sren Skou izvršni direktor Mersk lajna. Saopštenje je usledilo 10 dana nakon što je kompanija upozorila investitore da će smanjenje obima globalne trgovine dovesti do pada profita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari