Delegacija Albanije posetila Pirot 1Foto: Gradska uprava Pirot

Delegacija Ministarstva poljoprivrede Republike Albanije boravi u Srbiji kako bi se informisala o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom.

Ova delegacija, predvodjena predstavnicima Ministarstva poljoprivrede Srbije, posetila je Grad Pirot i Mlekarsku školu “Dr Obren Pejić“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije odabralo je Pirot i Mlekarsku školu, zato što smatraju da je pirotski kačkavalj jedan od najpoznatijih proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom. Gosti su u Mlekarskoj školi imali priliku da vide tehnološki proces proizvodnje pirotskog kačkavalja. S obzirom na to da u Tirani postoji slična škola, razgovaralo se o potencijalnoj saradnji dveju škola.

Delegaciju je primio gradonačelnik Vladan Vasić. On je objasnio da proizvodi sa zaštićenim geografskim poreklom pospešuju razvoj turizma regije i razvoj poljoprivrede, ali da je to dugotrajan proces.

Gosti iz Albanije su osim u Pirotu, boravili još u Beogradu i Novom Sadu. U saopštenju se dodaje da je na stastanku razmatrana mogućnost da Pirot bude domaćin sastanka ministara poljoprivrede Srbije i Albanije.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari