Dević: Šta će Dunav osiguranju servis za autobuse? 1Foto: Stanislav Milojković

Iako se slučaj ATP „Vojvodina“ nalazi pod monitoringom Evropske komisije, označen kao jedini u kome je oštećen investitor a ne država, političkim nasiljem nad pravosuđem vlast pokušava da mi otme izgrađene objekte, saopštio je danas Ilija Dević, bivši većinski vlasnik tog preduzeća.

– Nedavno sam upozorio javnost koliko Srbiju košta pravna nesigurnost, ali i dalje, punih 12 godina, vodim mukotrpnu borbu za svoj kapital koji mi se nezakonito oduzima. U toku su i brojni i mukotrpni sudski postupci, neki pred Apelacionim, drugi pred Vrhovnim kasacionim sudom, o čemu sam obaveštavao javnost – podseća Dević

On navodi da se od dolaska na vlast Srpske napredne stranke u svim sudskim postupcima vezanim za slučaj ATP „Vojvodina“ vrši politički pritisak. Tvrdi i da to sprovode bivši i sadašnji visoki funkcioneri SNS povezani sa „privrednicima“ i da premo ministarke pravde šalje jasne poruke predsednicima sudova kako postupati u određenim predmetima. Navodi i da sudije kao nagradu za ispunjena očekivanja dobijaju mesta u raznim upravnim odborima, ispitivačkim komisijama ili zaposlenje za članova porodice.

– U svim postupcima za naknadu štete sudski veštaci utvrdili da ona postoji. Takođe, pravosnažnom izvršnom sudskom presudom od Grada Novog Sada naplaćena su četiri miliona evra, koliko je za jedan period određeno. Međutim, sve odštetne zahteve uspostavljene za naredni period, političkim pritiskom žele da odbiju, odvedu preduzeće ATP „Vojvodina“ u bankrot i kupe autobusku stanicu, direktno Grad Novi Sad ili preko strateškog partnera. Takvim postupcima štite se političari iz redova SNS, Maja Gojković i Igor Mirović koji su za račun narko i duvanske mafije sprečili da se izvrše ugovorne obaveze . Navodi Dević i pita kome će biti dozvoljeno da radi sa novoizgrađenom autobuskom stanicom ako njemu, kao investitoru koji je projekat osmislio, to nije bilo dopušteno.

On upozorava da ono što nije bila u stanju da završi SNS, sada završava Socijalistička partija Srbije. Tvrdi da se, iako za to ne postoji poslovni interes, „Dunav osiguranje“ sprema da kupi deo imovine, servisni centar EvoBus po oglasu koji je raspisao „nepostojeći nadzorni odbor ATP „Vojvodina“. „Međutim „Credi Agricole banka“ nema hipoteku na EvoBusu, podneo sam tužbu protiv banke, u katastru je upisana zabeležba spora i podneo sam krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Novom Sadu, odeljenju za suzbijanje korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari