Foto: beogradodlucuje.rs

Kupac će za tu cenu dobiti 17 hiljada hektara zemljišta na obodu Beograda, celokupnu mehanizaciju, kanale za navodnjavanje, farme, zgrade i institut.

„Stočni fond PKB-a procenjen je na dodatnih 17 miliona evra, a kupac mora samo naredne tri godine da nastavi sve privredne aktivnosti koje PKB danas obavlja,“ naglašava u pisanoj izjavi Dragan Đilas.

Kako se navodi, realno je očekivati da će kupac posle toga ugasiti stočni fond i proizvodnju mleka i posvetiti se isključivo zemljoradnji.

Grad Beograd je 2013. godine, kada je sadašnja republička vlast pokušala da proda PKB, to odbio zbog strateške odluke da se PKB razvija, a ne prodaje.

“Tada je procenjena vrednost bila oko 200 miliona evra, a kao gradonačelnik sam smatrao da je ta cena bila bar duplo manja od realne, što je bio i stav tadašnje gradske uprave,” navodi se u pisanoj izjaiv Dragana Đilasa.

Kako on ističe, sadašnja gradska vlast prihvatila je cenu gotovo duplo manju od one ponuđene 2013. godine.

„To jasno pokazuje koliki je nivo pljačke građana Beograda i Srbije pod vlašću SNS-a. Posle Aerodroma „Nikola Tesla“ i „Galenike“, red je došao i na PKB. Vlast će uskoro početi proces prodaje „Laste“, a planira i privatizaciju gradskih komunalnih sistema. Kao što sam više puta rekao – posle Aleksandra Vučića i SNS-a u Srbiji kamen na kamenu neće ostati,“ naglašava šef odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Dragan Đilas.