Duško Vuković: Kao član SES nisam dobio poziv za sednicu 1Foto: Medija centar

Član Socijalno-ekonomskog saveta ispred Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković saopštio je večeras da sednica SES nije održana od 17. marta ove godine, jer kao član nije dobio poziv da je sednica zakazana za 22. april.

On je dodao da pošto sednice SES „nije ni bilo“, saopštenje koje vam je dostavljeno ne može biti stav te institucije niti njega kao njenog člana.

Podsetimo, Socijalno-ekonomski savet Srbije (SES) podržao je danas „veliku odlučnost i politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u cilju što brže neutralizacije virusa COVID-19“.

Kako je saopšteno, sednici SES-a prisustovali su predsedavajući ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

U saopštenju se navodi da je posle sednice ministar telefonom razgovarao i sa predsednikom UGS „Nezavisnost“ Zoranom Stojiljkovićem.

Predsednik sindikata UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković izjavio je danas da taj sindikat ne podržava saopštenje Socijalno-ekonomskog saveta Srbije (SES) u kome se pruža podrška svim merama Vlade Srbije i izražava zahvalnost predsednik Vučiću.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštenje Socijalno – ekonomskog saveta Srbije (SES) u kome se podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova politika u vreme virusa COVID-19 doživljavaju kao sramnu podršku vladajućem režimu u maskiranju njene nesposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima koji će se najviše odraziti na ekonomiju Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je vladajuća većina preterala u predizbornoj funkcionerskoj kampanji, jer pandemija Covida-19 još traje, kao i ekonomska stagnacija, i svaka ocena o nečijoj uspešnosti može biti data tek nakon završetka zdravstvene krize i efekata mera koja je predložila Vlada Srbije.

Kao sindikat pružamo punu podršku kolegama iz UGS Nezavisnost i predsedniku sindikata Zoranu Stoiljkoviću, članovimna SES-a, koji su saopštenje ocenili da je “ dato bez njihove saglasnosti, da se kosi sa stavovima njihovog Izvršnog odbora i da je ono protivno praksi rada SES-a, što ga faktički svodi na funkciju produžene ruke vlasti”.

„Predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića pozivamo da preispita svoju ulogu u SES-u i da ne vređa radnike “kart blanš” saopštenjima, koji od njega godinama unazad očekuju oštre kritike, a ne hvalospeve na račun vlasti i poslodavaca koji godinama unazad urušavaju prava zaposlenih u Srbiji“, navodi se u saopštenju Sloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari