Evropska investiciona banka daje Beogradu milion evra za kanalizaciju na levoj obali Dunava 1Potpisan Ugovor sa EIB za kanalizaciju na levoj obali Dunava Foto: Beinfo

Predstavnica Evropske investicione banke (EIB) Ana Solecki i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potpisali su danas sporazum o 1,1 miliona evra „granta“ za projektovanje kanalizacione mreže u beogradskim naseljima na levoj obali Dunava, koja su nedavno bila poplavljena i fekalnom vodom.

Vesić je novinarima u Beogradu rekao da početak izgradnje te kanalizacione mreže očekuje u martu iduće godine.

„Kanalizacija će se projektovati u fazama, čim završimo fazu odmah kreću radovi“, kazao je on i potvrdio da jedna trećina Beograda nema kanalizaciju.

Vesić je tvrdio da sporazum nije potpisan zbog nedavne poplave na levoj obali Dunava, već da se duže vreme pregovara o tome.

Predstavnica Evropske investicione banke kazala je da je ta banka Srbiji odobrila kredit od 35 miliona evra čiji će deo biti za izgradnju kanalizacione mreže u glavnom gradu dok je zamenik gradonačelnika rekao da je potpisani ugovor prvi u nizu o izgradnji kanalizacije, i najavio da će ugovor o pomenutom kreditu tek biti potpisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari