Fajnenšel tajms uvrstio Šabac u 10 najboljih gradova za investicije 1Foto: Wikipedia

Poznati svetski časopis Fajnenšel tajms objavio je publikaciju u kojoj je Šabac svrstao među top 10 evropskih gradova budućnosti sa najboljom strategijom za privlačenje stranog kapitala, u kategoriji gradova koji imaju manje od 100.000 stanovnika.

U istoj kategoriji pored Šapca svrstani su i gradovi iz Evropske unije: Limerik i Voterford (Irska) i Maribor (Slovenija).

Ovo priznanje jednog od najuglednijih listova u svetu i najčitanijih među vodećim poslovnim ljudima širom sveta dodeljuje se za dvogodišnji period. To je i potvrda uspešnog rada lokalne samouprave na stvaranju što povoljnijih uslova za poslovanje. U poslednje tri godine 38 domaćih i stranih kompanija odlučilo je da kupi zemljište u industrijskoj zoni, pokrene ili proširi proizvodnju. Zaposleno je više od tri hiljade radnika, i trenutno je na spisku nezaposlenih 9.200 lica, najmanje u protekle dve decenije. Nije ni čudo što je ovde japanski „Jazaki“ ovde otvorio svoju fabriku, i to je najveća grinfild investicija u Srbiji od 25 miliona evra i gde je planirano zapošljavanje 1.700 radnika. Ovde posluju velike austrijske i italijanske firme kao što su „Pasubio“ i „Mondi“.

– Priznanje najrespektabilnijih svetskih stručnjaka za ekonomiju otvara vrata za nove investicije i potvrđuje da je Šabac pouzdan partner. Kada magazin Fajnenšel tajms kaže da je Šabac jedna od najboljih destinacija za investiranje, znate da ste na pravom putu. Sve je to rezultat dobrog strateškog plasiranja ljudi koji su dobili poverenje da vode grad. Iza ovoga priznanja stoji neprekidni rad na unapređenju poslovne klime u Šapcu. Ovde su najbrže izdaju upotrebne i građevinske dozvole, Grad Šabac dobitnik je Naledovog BFC sertifikata za povoljno poslovno okruženje. Jednostavno mi smo najbolje mesto za investiranje – ističe gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari