Nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora između Alpe adrija hotela i Kempinski hotela, beogradski hotel Jugoslavija prešao je u vlasništvo hotelskog lanca Kempinski. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj tim povodom, naglašeno je da je ugovorom predviđeno da sadašnji vlasnik „Jugoslavije“, Alpe adria hoteli predaju Kempinski hotelima rekonstruisan hotel sa pet zvezdica koji bi trebalo da bude otvoren najkasnije 2011.

Nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora između Alpe adrija hotela i Kempinski hotela, beogradski hotel Jugoslavija prešao je u vlasništvo hotelskog lanca Kempinski. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj tim povodom, naglašeno je da je ugovorom predviđeno da sadašnji vlasnik „Jugoslavije“, Alpe adria hoteli predaju Kempinski hotelima rekonstruisan hotel sa pet zvezdica koji bi trebalo da bude otvoren najkasnije 2011. godine. Predstavnik Alpe adria hotela Irina Kercikof izjavila je da će hotel imati 280 soba, restorane i spa centar. Za rekonstrukciju hotela biće utrošeno 40 miliona evra a pored njega će biti izgrađen i stambeno-poslovni objekat u koji će biti uloženo dodatnih 60 miliona evra.
Poslovno stambeni kompleks pored Jugoslavije zauzimaće prostor od 34.000 kvadratnih metara, i osim kafića na tom prostoru biće smešteni maloprodajni objekti sa svetskim brendovima. Dankan O’ Rurk, direktor operacija Kempinski hotela, kompanije osnovane u Nemačkoj pre 111 godina, a sada u vlasništvu tajlandskog kralja Bumibol Aduljadeja, rekao je da ta kompanija smatra da svaki hotel kojim oni upravljaju treba da bude sastavni deo društva zemlje domaćina, i dodao da će stvoriti hotel koji će biti simbol Beograda. Kempinski ima u vlasništvu 60 hotela, još 25 je u fazi rekonstrukcije, a najpoznatiji hotel iz tog lanca nalazi se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji je jedan od najskupljih hotela na svetu. Ove godine ušli su i na tržište Crne Gore, a imaju i hotel u Istri koji je u fazi rekonstrukcije. Alpe Adria hoteli kupili su početkom 2006. hotel Jugoslaviju za 31,3 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari