Ilija Dević: Grad me je prevario, otima mi investiciju 1Ilija Dević Foto: Stanislav Milojković

Iako sam od početka imao svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju i rad nove autobuske stanice i servisnog centra u Novom Sadu, već 14 godina traje serija sudskih procesa sa ciljem da mi se ta investicija otme – izjavio je Ilija Dević, bivši većinski vlasnik ATP Vojvodine.

On podseća da je u Službenom listu Novog sada u junu 2007. godine bio objavljen Generalni urbanistički plan prema kome je lokacija ATP Vojvodine bila predviđena za novu i autobusku stanici, da je na osnovu toga dobio i građevinsku a kasnije po okončanju gradnje i upotrebnu dozvolu i za međunarodnu stanicvu i za servisni centar.

– Na osnovu ovih dokumenata doneo sam odluku da investiram u izgradnju nove autobuske stanice i servisnog centra na lokaciji ATP „Vojvodine“.

Na osnovu njih dobio sam građevinske i upotrebne dozvole kojima je Grad potvrdio da u završenim objektima mogu obavljati tu delatnost. Ali, odmah nakon izdate upotrebne dozvole, pod pritiskom meni nepoznatih lica odlučeno je da ta investicija ne može da funkcioniše u delatnosti za koje su dozvole dobijene – priča Dević i naglašava da taj momenat i dokumentaciju ni jedan sud do sada nije uzimao u obzir prilikom odlučivanja.

On kaže da je imao veliko poverenje da će država biti garant te investicije, a sada se oseća prevarenim, tim pre što postaje očigledno da se priprema teren da te objekte sada kupi neko kome će Grad dozvoliti da obavlja delatnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari