Javni poziv Grada Pirota za dodelu pomoći preduzetnicima 1Foto: Z. Panić

Grad Pirot objavio je javni poziv da dodelu pomoći preduzetnicima i mikro i malim privrednim društvima kroz subvencionisanje kamate na investicione kredite poslovnih banaka, koji će biti realizovani u saradnji sa bankom Poštanskom štedionicom, Credit Agricole bankom i Vojvođanskom bankom, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da će se krediti odobravati za period do tri godine, a njihova namena je za kupovinu ili ulaganje u poslovni prostor, za nabaku opreme i mašina, nabavku specijalizovanih alata i delova, kao i za nabavku softvera.

Pravo da konkurišu za kreditna sredstva imaju poslodavci čija registrovana pretežna delatnost ne pripada poljoprivredi i trgovini. Grad je za pokriće kamata na pomenute kredite izdvojio tri miliona dinara, kaže se u saopštenju.

Javni poziv biće otvoren do trenutka utroška sredstava ili najkasnije do kraja godine. Više informacija oko javnog poziva mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, a potrebna dokumentacija se može preuzeti i sa sajta grada, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari