Joksimović: Pažljivo su sagledani strateški prioriteti u predlogu projekata za tehničku pomoć 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović uputila je predlog projekata za tehničku pomoć u okviru Investicionog okvira za zapadni Balkan, iz oblasti saobraćaja, energetike, životne sredine i socijalne infrastrukture, vredne 21,6 miliona evra, saopšteno je danas iz njenog kabineta.

Deo tih projekata kandidovan je za sredstva iz IPA III za 2021. i 2022. godinu, a Joksimović je rekla da su „pažljivo sagledani strateški prioriteti u tim oblastima” i da su se odlučili za „one čijom će realizacijom biti osiguran razvoj kapitalne infrastrukture i doprineti realizaciji ključnih razvojnih investicija u različitim delovima Srbije kao i njeno povezivanje sa susednim tržištima”.

Ona je dodala da su svi predlozi za pripremu projekata iz oblasti energetike i saobraćaja u skladu sa Agendom povezivanja, koja značajno doprinosi socio-ekonomskom razvoju i jačanju privredne saradnje regionu.

Iz oblasti transporta predložena je priprema projekata koji imaju veliki strateški značaj za Srbiju, a odnose se na rekonstrukciju i modernizaciju železničkih deonica Stalać–Kraljevo-Rudnica i Doljevac-Merdare, kao i nastavak izgradnje autoputa Niš-Merdare, deonica Pločnik-Merdare, precizirala je Joksimović.

Upravni odbor Investicionog okvira za zapadni Balkan u decembru će doneti zvaničnu odluku o tome koji predlozi će biti podržani.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Joksimović: Pažljivo su sagledani strateški prioriteti u predlogu projekata za tehničku pomoć”

  1. Srbija šest godina nije otvorila ni jedno novo poglavlje iz agende o pridruživanju EU, ali pare iz EU redovno traži. Hahahaha

  2. Ova više liči na najavljivačicu sa Pinka nego na ministarku! Ima li i jedna funkcionerka SNS koja poseduje atribute dame?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.