Kisić Tepavčević pozvala nezaposlene i poslodavce da se prijave za državne finasijske podsticaje 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević pozvala je danas poslodavce i nezaposlene da se prijave na 13 javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) za dobijanje finansijske podrške.

NSZ je pozive raspisala u cilju realizacije mera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu, saopšteno je iz njenog Ministarstva.

Na osnovu direktne finansijske podrške u mere aktivne politike zapošljavanja će ove godine biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica, a za realizaciju ovih poziva opredeljeno je 5.75 milijardi dinara.

Ministarka je danas obišla preduzeće „Roloplast Mošić“ u Sremskoj Mitrovici i tom prilikom istakla da ono zapošljava oko 100 osoba, sarađuje sa NSZ od 2016. godine i koristi aktivne mere zapošljavanja medju kojima su subvencije za otvaranje novih radnih mesta, stručna praksa i drugo.

„Nalazimo se u porodičnoj firmi sa dugom tradicijom, radi se o jednoj društveno odgovornoj firmi koja vodi računa o svim aspektima rada. Ovde vidimo jednu podsticajnu atmosferu, jer se firma proširuje, gradi nove proizvodne pogone i prostore za skladištenje, konstantno zapošljava ljude“, navela je Kisić Tepavčević.

Ona je u preduzeću obišla proizvodne pogone i razgovarala sa rukovodstvom i radnicima, a sa njom su bili i zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić, direktorka filijale NSZ u Sremskoj Mitrovici Marija Grabović i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari