Knežević: Industrijski park u Smederevu uvod u novo partnerstvo Srbije i Kine 1Foto: Ministarstvo

Ministar privrede Goran Knežević sastao se danas sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom, sa kojim je razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji, sa posebnim osvrtom na projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu.

Kako se navodi u saopštenju, Knežević je poručio da prijateljstvo dve zemlje ima dugu tradiciju, a Kina je najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu.

On je podsetio da se ove godine navršava tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za Železaru Smederevo, između Vlade Srbije i kompanije Hestil Srbija (Hesteel Serbia Iron & Steel).

“Ovom investicijom i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo između Srbije i Kine uzdignuto je na viši nivo“, poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, izgradnja industrijskog parka u Smederevu predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo.

Predsednik kineske Hbis grupe Ju Jong je poručio da ta kompanija podržava projekat izgradnje ovog parka.

“Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takođe unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu“, rekao je on.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.