"Koliba kod Milunke" - ukusi mamine kuhinje 1

U centru Zlatibora, pored stare skijaške staze Obudojevica, nalazi se ugostiteljski objekat „Koliba kod Milunke“.

Ovaj restoran pronašao je svoje mesto na ugostiteljskoj karti Srbije kao gostiona koja posetiocima nudi poseban ugođaj ponudom regionalnih vina proizvedenih u Srbiji, uz mnoštvo zaboravljenih domaćih jela koji se spremaju po starim recepturama zlatiborskog i užičkog kraja.

Kvalitetni i bogati obroci ovom restoranu daju status jednog od najboljih u regionu, a potvrda za to je veliki broj gurmana i boema iz regiona koji godinama posećuju ovaj kutak. Najviše ocene i izuzetno pozitivni komentari na društvenim mrežama uputili su na nas u posetu „Kolibi kod Milunke“. U restoranu su nas dočekali gužva i gosti koji iščekuju slobodan sto, kao i osmesi vrednih konobara. Gosti svih generacija uživaju pored starinskog kamina kao i u ambijentu sa originalnim stolovima, stolicama, lusterima i ćilimima, koji bude nostalgiju za davnim vremenima. Vlasnik restorana Slobodan Lečić kaže da su restoran i ponuda u njemu inspirisani porodičnom atmosferom i specijalitetima iz kuhinje njegove majke.

– Od kraja srednje škole sam u ugostiteljstvu. Radio sam u poznatim mediteranskim objektima kao i u prestižnim beogradskim restoranima i klubovima. Uvek sam imao želju da savremena znanja povežem sa kulinarskim majstorstvom moje majke Milunke, doajena zlatiborskog kulinarstva. Tako je nastao restoran „Koliba kod Milunke, naglašava Lečić, dodajući da su počeci bili teški, kao i svakom ko samostalno pokreće biznis. Ipak, on ističe da su dobar glas i mišljenje zadovoljnih gostiju postali najjača reklama restorana u kome se čeka slobodno mesto.

– Naše trajno opredeljenje su kvalitet i zadovoljni gosti. Standardi pripreme nacionalnih specijaliteta prate visoke zahteve pravilnika o bezbednosti hrane i namernica, i za sve to je zaduženo 16 zaposlenih u restoranu, naveo je Lečić.

O budućim planovima za razvoj posla još uvek razmišlja, kaže da ima i ponude za franšizu, zahteve za saradnju, konsultacije, i obuku. Iz tog iskustva on zaključuje da Srbija ima veliki potencijal za razvoj turizma, a da primena novih znanja kao i promovisanje tradicionalnih kulinarskih veština sigurno pomažu u postizanju dobrog poslovnog rezultata.

 

Nominacija za „Najbolji restoran Srbije“

Veliki podsticaj za budući razvoj restorana „Koliba Kod Milunke“ je pismo gospodina Christabel Milbankea, restoranskog kritičara iz Londona, koji je restoran „Koliba kod Milunke“ nominovao i predložio za nagradu „Najbolji restoran Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari