Konkurs za lokalne samouprave 1Foto: Ministarstvo državne uprave

Javni poziv za finansiranje projekata za razvoj lokalne infrastrukture i sprovođenje obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima za zapošljavanje otvoren je danas, a za te projekte Norveška je kroz projekat „Norveška za vas“ izdvojila miliona evra.

Pravo na učešće u projektima ima 91 lokalna samouprava u Srbiji iz treće i četvrte kategorije razvijenosti, navodi se u saopštenju Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.

Kroz ove pozive lokalne samouprave moći će da konkurišu za pomoć Norveške za finansiranje najmanje osam projekata za unapređenje uslova života i razvoj lokalne infrastrukture i da obezbede treninge za najmanje 250 korisnika iz ranjivih grupa, čime bi se omogućilo zapošljavanje za najmanje 100 osoba.

„Pozivam lokalne samouprave da učestvuju u pozivima za dodelu bespovratnih sredstava i da konkurišu sa prioritetnim projektima“, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad rekao je da se Srbija razvija brzo, ali da postoje i oni delovi koji zaostaju.

„Ovim projektom pomoćićemo onima kojima je to najpotrebnije – nezaposlenima da pronađu posao, a lokalnim samoupravama da unaprede svoje usluge“, rekao je Bjornstad.

Javni pozivi objavljeni su na sajtu www.norveskazavas.org.rs.

U novembru će projekat „Norveška za vas“ objaviti i javni poziv za povećavanje prilika za zapošljavanje kroz podršku stvaranju novih poslova i povećanju produktivnosti postojećih, kao i kroz otvaranje novih radnih mesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari