Kosovska Vlada poslala hranu za opštine na severu Kosova 1Foto: KoSSev

Ministar trgovine i industrije Kosova Endrit Šalja je tokom popodneva boravio u Kosovskoj Mitrovici gde je uz pratnju policije ispratio kombi sa hranom za opštine na severu Kosova, piše N1.

On je rekao da se radi o mobilnim tačkama snabdevanja mlekom, brašnom, uljem i drugim priozvodima.

Šalja kaže i da je obavestio gradonačelnike opština na severu Kosova o odluci Vlade Kosova, koju je radnije tokom dana najavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Cilj ovakve akcije je, prema njegovim rečima, „da svi građani koji žive unutar teritorije Kosova imaju elementarne proizvode na usluzi.

„Mobilni punktovi će od danas permanentno, svakoga dana biti postavljeni u raznim delovima ovih opština kako bi građani imali mogućnost da se snabdevaju sa elementarnim prehrambenim proizvodima“, rekao je Šalja.

U naselje Bošnjačka mahala u severnoj Kosovskoj Mitrovici stigla su dva kamiona robe sa oznakama jednog albanskog hipermarketa.

Kamioni natovareni uljem, sećerom, flaširanom robom, pelenama i sredstvima za higijenu stigli su oko 17 sati i stoje u neposrednoj blizi policijskog punkta.

Prema rečima vozača kamiona nije bilo zainteresovanih za kupovinu tih namirnica, a Srbi koji su obavešteni o tom potezu koji je najavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj to komentarišu kao još jednu u nizu provokacija Prištine.

Portal KoSSev piše da su neposredno uz železnički most sa severne strane Mitrovice parkirana dva otvorena kamiona sa omanjom količinom osnovnih životnih namirnica namenjenih prodaji, kao i da je u okolini kamiona primećen je veći broj policijskih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari