Krkobabić u Južnobanatskom okrugu 1

Na sastanku sa čelnim ljudima Južnobanatskog okruga, održanom u opštini Plandište, ministar Milan Krkobabić zadužen za regionalni razvoj podsetio je da je od početka projekta „500 zadruga u 500 sela“ formirano čak 230 zadruga, što je jasan pokazatelj uspeha koji je projekat doživeo.

Krkobabić je naglasio da je ukupan iznos dodeljenih sredstava iz programa Vlade Srbije namenjenog zadrugarstvu u 2017. godini iznosio 196 miliona dinara, čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji, a za ovu 2018. godinu najavio je čak četiri puta veći iznos, novih 825 miliona dinara, koje će država izdvojiti za zadruge.

„Tim sredstvima direktno ćemo pomoći rad postojećih i novoosnovanih zadruga, kao i formiranje prve složene zadruge u Srbiji. U ovom zajedničkom poslu ključna je uloga nauke i primene novih tehnologija“, podsetio je ministar.

Sastanku na temu zadrugarstva prisustvovali su predsednici opština Pančevo, Vršac, Kovin, Alibunar, Kovačica, Bela Crkva i Opovo sa svojim saradnicima, predstavnici opštinskih službi za poljoprivredu, kao i direktori i članovi zadruga Južnobanatskog upravnog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari