Ljajić: Sporazum sa Marokom bi otvorio pristup afričkom tržištu 1Foto: Tviter

Zahvaljujući takvom sporazumu, zaključili su sagovornici, Srbiji bi se otvorio pristup velikom afričkom tržištu, dok bi naša zemlja postala centar marokanske ekonomije u regionu Jugoistočne Evrope, saopštilo je Ministarstvo.

Ljajić i El Otmani saglasili su se i da su oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, autoindustrije, turizma i informaciono-komunikacionih tehnologija posebno značajne, kada su u pitanju mogućnosti za povećanje obima robne razmene dve zemlje.

Premijer El Otmani je tokom razgovora istakao da Kraljevina Maroko neće menjati svoj principijelni stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i da će nastaviti da poštuje teritorijalni integritet Srbije. Tokom boravka u Rabatu Ljajić je svojim resornim marokanskim kolegom Mohamedom Sažidom potpisao međudržavni sporazum o ekonomsko-trgovinskoj saradnji, kao i Memorandum o saradnji u oblasti turizma.

Ljajić se u Maroku sastao i sa predsednikom parlamenta te države Habibom El Malkijem, ministrom industrije, investicija, trgovine i digitalne ekonomije Mulom Hafidom El Alanijem, kao i sa ministrom spoljnih poslova Naserom Buritom, navodi se u saopštenju.