Licitacije u Zrenjaninu nisu otkazane 1Licitacija pod maskama Foto: Zrenjanin Foto: Jovan Nj. Drndak

Uprkos brojnim apelima da to ne čine tokom vanrendnog stanja i pandemije zbog zdravlja stanovništva, gradske vlasti u Zrenjaninu održale su jutros prvu od nekoliko planiranih licitacija za državno poljoprivredno zemljište.

Skup je pod propisanim merama zaštitne opreme i rastojanja, kako je naložila Uprava za poljoprivredno zemljište, održan na zapadnoj tribini stadiona u Karađorđevom parku.

Reč je o prvom krugu licictacije na području Grada Zrenjanina prema programu raspolaganja državnim oranicama za 2019. godinu. Danas su licitirane oranice u katastraskim opštinama Banatski Despotovac, Belo Blato, Botoš, Čenta, Elemir i Ečka.

Nezadovoljni ratari iz Banatskog Despotovca i Botoša nisu na kraju licitirali zemlju jer smatraju da je većina njiva prioritetno data stočarima, pa njima nije ostalo dovoljno. Licitacije se na stadionu nastavljaju i naredna četiri dana. Poljoprivrednicima se nudi preko 12.000 hektara obradivog zemljišta, neke njive na period od jedne godine a neke na 10 godina.

Na jednu godinu izdaju se njive namenjene za dugoročne insvesticije, a to su u Zrenjaninu dugo iščekivani Tenis, kao i domaća firma Food panet. Ostalo će biti izdato na 10 godina, tako da neće preostati slobodnih njiva, komentarisali su na današnjoj licictaciji ratari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari