Ljajić pustio u rad novu proizvodnu liniju fabrike Japan tobako grupe 1Foto: Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Japan tobako grupe Jasutake Tango pustili su danas u Senti u rad novu proizvodnu liniju, napravljenu u okviru investicionog ciklusa vrednog sedam miliona dolara, saopštila je kompanija Japan tobako internešnal (JTI).

Ljajić je zahvalio JTI za sve što je uradila za srpsku ekonomiju, jer je do sada investirala oko 180 miliona dolara i među pet je najvećih poreskih obveznika.

„JTI je doneo i novu tehnologiju, kulturu rada, politiku zaštite radnika, društveno-odgovorno poslovanje, kao i doprinos zajednici. Duvanska industrija značajno utiče na smanjenjenje spoljnotrgovinskog deficita, duvana izvozimo manje od kukuruza, ali više od malina“, rekao je on.

Ljajić je istakao da je JTI i partner Vladi u suzbijanju ilegalne trgovine duvanskih proizvoda i najbolja preporuka za druge japanske investicije u Srbiji.

Od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine, JTI je utrostručio broj zaposlenih sa 84 na 290, pokrenuo proizvodnju cigareta i njihov izvoz na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, kao i izvoz duvana i cigareta u Evropsku uniju.

Kompanija je jedan od pet najvećih poreskih obveznika u Srbiji, sa dve milijarde dolara uplaćenih u budžet u periodu 2006 – 2018. godine.

Kao jedina strana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, JTI je najveći proizvođač duvana u Srbiji, sa angažovanih oko 1.000 zaposlenih u Beogradu i Senti, uključujući uzgajivače duvana, članove njihovih porodica, kao i sezonske radnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari