Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se uskoro izaći sa tačnom računicom oko povećanja penzija i plata u javnom sektoru, dodavši da to ni na koji način neće ugroziti budžet.

Mali je u intervjuu za „Večernje novosti“ rekao da će biti ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija, što znači da će pre kraja godine, najverovatnije u novembru, najniže penzije biti uvećane.

Istakao je da je cilj svega što se radi da ne bude ugrožena fiskalna stabilnost.

Godinama smo gradili stabilnost i bilo bi neodgovorno da je na bilo koji način ugrozimo. Zahvaljujući rezultatima, imamo prostora u budžetu i za ukidanje Zakona o privremenom umanjenju penzija i za povećanje najnižih penzija, objasnio je Mali.

Dodao je i da se u ovom trenutku ne razmišlja o rebalansu, s obzirom da povećanja penzija i plata u javnom sektoru može da se realizuje iz postojećeg budžeta.

Upitan do kada će trajati zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, Mali je naveo da će to biti jedna od tema u razgovorima sa MMF.

Govoreći o reformi Poreske uprave, Mali je naveo da će se lično baviti svim aspektima te transformacije, dodajući da je oformljena radna grupa koja se sastaje jednom nedeljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari