Mali: Povećanje plata i penzija neće ugroziti budžet

Ostavite komentar


  1. Naravno da neće ugroziti budžet jer novac dolazi iz realnog izvora, znači pare su zarađene, a ne uzete na kredit kako se do 2012 godine radilo.

    1. Da li su plate poslanika zarađene ili će im biti dodeljene od prvog januara 2019. godine sa povećanjem od 400%, a ti isti su ostale zaposlene i penzionere proglasili bogatašima koji imaju preko 25000 dinara i otimaju im 10-25%, sramota.

  2. Nema sta da ugrozi, mere koje smo sprovodili su dovele do toga, da se budzet napunio, vidi se poslednjih godina pozitivan i postepen rast. Rad vlade dolazi do izrazaja, tako da me ne cudi sto nas ocekuje povecanje penzija…

  3. Povecanje nece ostetiti budzet. Zadnjih godina su mnoge fabrike otvorene, investitora sve vise, radnih mesta i lepih plata. Polako ali sigurno stajemo na noge.

  4. Povecanje plata i penzija i najavljeno donosenje Zakona o ukidanju smanjenja penzija je rezultat reformi koje je sprovela drzava u prethodnih nekoliko godina, a sve sa ciljem da se izbegne bankrot drzave.

  5. Bilo kakvo povecanje je dobro,ali realno koliko treba da se podigne da penzioneri koji imaju penziju 15000 penziju mogu da zive normalno i jos lekove da kupe???

  6. „Povećanje plata i penzija neće ugroziti budžet“ pa jasno da neće. Budžet ugrozava SNS lopovski sistem plačke budžeta preko tendera, preko javnih preduzeća, otvaranjem preskupih izmišljenih radnih mesta za uvlakače, reketiranje stranih investicija, opraštanje poreskih dugova velikih dužnika i naravno sumnjive nabavke oružja i prodaja istog teroristima.

  7. Nema ni govora o povecanju, mozda se desi smanjenjejenja smanjenja. Politikantski diskurs je glavno obelezje aktuelne vlasti.

  8. Zašto bi povećanje ugrozilo budžet? Pa, o povećanjima i jeste odlučeno zbog stanja u kasi! Ništa se ne radi, ako prethodno nije razmatrano.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.