Mali: Razvoj vinskog sektora 1Foto: Pixabay/ GregReese

 Ministar finanasija Siniša Mali je na prvoj konferenciji Saveza vinara i vinogradara Srbije najavio da će do polovine novembra biti završena Strategija razvoja vinskog sektora 2020-2030, koja će definisati razvoj vinarstva u nekoliko faza.

Mali je rekao da je cilj da se sistemski izgradi industrija vina i da Srbija postane prepoznatljiva kao zemlja dobrih vina, saopštilo je Ministarstvo finanasija.

Konstatujući da u Srbiji vinarstvo i vinogradarstvo imaju ogroman potencijal za razvoj, Mali je rekao da je zadatak države da taj sektor dodatno podstakne.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je vinarima da je veoma važno što je upravo taj sektor prepoznat kao važan, dodajući da država, pre svega, ima novca da ulaže u vinogradarstvo i vinarstvo, ali i volju da unapredi njihovu proizvodnju.

Savez vinara i vinogradara Srbije osnovan je u julu ove godine, a cilj je razvoj vinskog turizma, promocija vinskih regija i srpskih vina u zemlji i inostranstvu, kao i povezivanje i saradnja sa vinogradarima iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari