Mali: Stabilnost javnih finansija i dalji rast privrede prioriteti za ovu godinu 1Siniša Mali Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Filipom Geom o saradnji i o ekonomskim rezultatima koje je postigla Vlada Srbije i istakao da su stabilnost javnih finansija i dalji rast privrede prioriteti za ovu godinu.

Mali je istakao da se u aprilskom izveštaju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predviđa da će Srbija biti nosilac privrednog rasta u regionu, sa kumulativnim rastom, koji će na kraju 2023. godine biti za čak 21,1 odsto veći nego u 2018. godini, kao i da će u narednom petogodišnjem periodu srpska privreda rasti prosečno četiri odsto. Ambasador Filip Ge je pohvalio ekonomske rezultate koje je Srbija postigla i istakao da je važno da se istim tempom nastavi i dalje, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Sagovornici su razgovarali i o dva zajednička projekta, koji se tiču reforme poreza na imovinu i reforme javnih finansija u lokalnim samoupravama i složili se da je važno da lokalne samouprave budu efikasne i na usluzi svojim građanima. Mali i Ge su se saglasili da imaju kvalitetnu saradnju, koja će biti nastavljena i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari