Malinari najavili protest zbog neispunjenih obećanja vlasti 1Protest malinara u junu/Foto: Danas

Zbog neispunjenih obećanja aktuelne vlasti, udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice i Mačva iz Šapca, Limska dolina iz Priboja i Prijepolja su najavili protest.

U pismu, koje su uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima Branislavu Nedimoviću i Rasimu Ljajiću, navode da predstavnici vlasti nisu ispunili obećanja, iako su malinari privremeno prekinuli protest u junu ove godine.

Malinari su tada, nezadovoljni otkupnom cenom, blokirali put Prijepolje- Bijelo Polje, ali su protest obustavili posle razgovora sa narodnim poslanikom SNS iz Priboja Krstom Janjuševićem i obećanja da će voćari razgovarati u Vladi Srbije sa predstavnicima nadležnih ministarstava.

Malinari pišu da se od tada, kada su „predstavnici vlasti davali obećanja o akontnoj ceni maline, koja je trebalo da bude od 125 dinara sa tendencijom rasta do 150 i 160 dinara, nije rešilo ništa, osim što su se nagomilala dugovanja i egzistencijalni problemi proizvođača“, dok su „kajmak pokupili hladnjačari i političari, jer se malina plaća proizvođačima po 100 , a izvozi se po ceni od 270 dinara“.

„Danas je“, navode malinari, „sve suprotno od onoga što je obećano kada su se prikupljali sigurni glasovi i kada su se vodile kampanje da se popune stolice u vlasti sa lažnjacima koji prazno zveče“, a potom poručuju da će „potesta sigurno biti, zbog oglušavanja i krajnje bezobraznog ponašanja pojedinih predstavnika vlasti“.

„I posle svega, pod izgovorom da se vodi „mudra“ politika, kojom profitiraju pojedinci, ne ostaje ništa drugo nego da svi radnih ljudi pruže otpor i da se bore se za svoje pravo da rade i da od poštenog rada žive“, poručili su malinari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari