Mihajlović: Avio-linija između Beograda i Prištine kad se stvore uslovi 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je danas da bi bilo dobro da postoje letovi između Beograda i Prištine i da se radi na stvaranju administrativnih i tehničkih uslova koji bi to omogućili.

„Kao što imamo autobuske linije između Beograda i Prištine, smatramo da takva linija može samo da donese dobro i spremni smo da radimo na tome da stvaramo adminstrativne i tehničke uslove za to“, rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara posle potpisivanja sporazuma o saradnji i ugovornog sporazuma za projekat sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda centralnog kanalizacionog sistema Grada Beograda.

Povodom najave da će Ministarstvo privrede s nemačkom avio-kompanijom „Lufthanza“ potpisati memorandum o razumevanje, kao i da bi linija mogla da zaživi nakon što se ukinu takse, Mihajlovićeva je rekla da se administrativni i tehnički uslovi odnose najpre na deo od Beograda do određene tačke na administrativnoj liniji, a onda i dalje do Prištine, i da je za to potrebno postići i odgovarajući sporazum s UNMIK-om, kad se za to stvore uslovi.

Mihajlovićeva je naglasila da Srbija podiže male aerodrome i da je osim niškog i kraljevačkog aerodroma, planirano da se razvijaju i drugi mali aerodromi u Srbiji.

„Na niškom aerodromu kreće izgradnja novog tornja kontrole letenja ove godine, kao što će se raditi i na beogradskom aerodromu. Radi se i projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju nove piste na aerodromu „Morava“. Planiramo da razvijamo i aerodrom „Ponikve“ kod Užica koji bi mogao da bude atraktivan pre svega zbog turizma. Investicije u taj aerodrom trebalo bi da počnu 2021. godine, u iznosu od 5 do 10 miliona evra. Takođe, postoji interes za razvoj borskog aerodroma i aerodroma u Novom Sadu”, rekla je Mihajlović a prenosi pres služba Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari