Mihajlović: Cilj Srbije da bude u prvih pet zemalja na svetu po uslovima poslovanja 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/Pres služba

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na Duing listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

Na sastanku, kojem su, između ostalog, prisustvovali resorni ministri finansija i rudarstva i energetike, Siniša Mali i Aleksandar Antić, bilo je reči o daljim aktivnostima Srbije na unapređenju položaja na ovoj rang-listi i konstatovano da su dosadašnje reforme koje je naša država sprovela, posebno u sektoru građevinarstva uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola, po čemu smo već prepoznati u svetu, pokazale koliko je važno nastaviti dalji put refomi.

„Pripremili smo ambiciozan akcioni plan za dalje unapređenje položaja Srbije na Duing biznis listi, koji će Vlada Srbije u najskorijem roku usvojiti. Naš cilj je da u narednih nekoliko godina dospemo u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja. I pored ogromnog uspeha u pogledu izdavanja građevinskih dozvola, nastavićemo dalje poboljšanje u ovom sektoru, očekujem da i u svim ostalim oblastima – od otpočinjanja poslova, priključka na struju, katastra, dobijanja kredita i ostalih, učinimo neophodne napore i iskoristimo potencijal da dodatno napredujemo“, istakla je Mihajlović.

Mihajlović: Cilj Srbije da bude u prvih pet zemalja na svetu po uslovima poslovanja 2
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/Pres služba

Svi učesnici sastanka izrazili su spremnost da u okviru svojih nadležnosti krenu u sprovođenje aktivnosti iz pripremljenog akcionog plana.

Sastanku su prisustovali i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministarke pravde Čedomir Backović, direktori Republičkog geodetskog zavoda i Agencije za privredne registre, Borko Drašković i Milan Lučić, direktor Kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović, kao i direktorka za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari