Mihajlović i Vučević obišli gradilište stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu 1Foto: MSIG

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem gradilište za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u ovom gradu.

Tom prilikom Mihajlović je rekla da danas u Srbiji na izgradnji ovih stanova radi 1.700 radnika, te da se država opredelila da razvija infrastrukturu, kako putnu i železničku, tako i komunalnu i građevinsku.

“Na izgradnji stanova rade srpske firme, kao što srpske firme proizvode sve ono čime se ovi stanovi opremaju. To je važno za razvoj naše građevinske industrije. Važno je da u ovom teškom vremenu za ceo svet učinimo da rade svi oni koji to mogu, da na taj način doprinesemo rastu privrede. I da na što lakši način izađemo iz krize koja pogađa sve. Sa gradonačelnikom Novog Sada imamo odličnu saradnju, ovde se sve izvodi na vreme, po dogovoru i bez greške. Razmišljamo i o novim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu, s obzirom na to da se prekjuče za minut i 47 sekundi u Beogradu prijavilo sedam hiljada ljudi za hiljadu stanova ” – rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da će sutra u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića biti potpisan ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, na koji se decenijama čekalo.

“Decenijama se govorilo o ovom koridoru, a mi smo završili pregovore, do kraja godine završićemo projektno-tehničku dokumentaciju i sledeće godine započećemo radove. Trenutno se izvode radovi na 250 km auto-puteva, a u planu je još toliko. Putevi povezuju ljude, a to donosi bolji život” – rekla je Mihajlović.

Miloš Vučević izjavio je da se pri svakom obilasku radova vidi napredak, te da je posle „Beograda na vodi“ ovo najveće gradilište u Srbiji.

“Velika zahvalnosti predsedniku Republike, Vladi i Ministarstvu na podršci i fantastičnoj saradnji. Biće ovo prelepo naselje u kojem će živeti 10.000 ljudi, sa obdaništem, školom i sportskim kompleksom. Pored toga, sa „Putevima Srbije“ radimo i veliku kružnu raskrsnicu koja će omogućiti lakši ulazak i izlazak, posebno za teretnjake” – rekao je Vučević.

Mirko Petrović, v. d. direktora Građevinske direkcije Srbije, istakao je da se u Novom Sadu grade 1.972 stana na 145.000 kvadratnih metara, u vrednosti od 8,5 milijardi dinara.

“Projekat je podeljen u dve faze. Prva sa 548 stanova biće završena u februaru 2021. Hvala potpredsednici Vlade na poverenju ukazanom Građevinskoj direkciji Srbije i gradonačelniku i svim javnim preduzećima na dobroj saradnji. Radovi se svuda izvode u predviđenim rokovima i dinamici, a ovo je primer kako treba da izgleda jedno gradilište” – rekao je Petrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari