Mihajlović: Rebić bio neprecizan u izjavama o železničkoj nesreći kod Niša 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Nisam sigurna da je direktor policije bio precizan i da je raspolagao potpunim informacijama, izjavila je za Radio Slobodna Evropa ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović, komentarišući izjavu Vladimira Rebića o železničkoj nesreći kod Niša.

Rebić je jutros za RTS izjavio da nije odgovoran samo vozačautobusa koji je raznet na pružnom prelazu u selu DonjeMeđurovo, oko 250 kilometara južno od Beograda, već i nadležni u Ministarstvu, Železnici Srbije i niškoj opštini.

“Slušajući deo izjave direktora policije u kojem se pominje Železnica i Ministarstvo, nisam sigrna da je bio potpuno precizan i da je raspolagao potpunim informacijama. Ali da sačekamo kraj istrage, onog trenutka kada se budu znali odgovorni, oni će odgovarati”, rekla je Mihajlović tokom obilaska naselja Zemunska kapija u Beogradu.

Na pitanje da li bi neko od nadležnih trebalo da podnese ostavku, Mihajlović je istakla da se moraju znati imena svih odgovornih, na kojoj god se poziciji nalazili.

“Ako je direktor Železnice odgovoran, on ne bi podnosio samo ostavku, već bi bio i krivično gonjen. Za sada imamo jednog odgovornog, a čućemo od direktora policije imenom i prezimenom ko je sve odgovoran. Ako ih ima više, mislim da to što pre treba da znamo”, istakla je Mihajović. Upitana da li se oseća lično odgovornom, Mihajlović je rekla da je sve dobro proverila.

„Čini mi se da tu najmanje ima nadležnosti o kojoj vi sada govorite”, kazala je Mihajlovioć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari