Mihajlović sa sindikatima EPS-a: Srbija zaslužuje još bolji i uspešniji EPS 1Zorana Mihajlović Foto: Press MGSI

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da Elektroprivreda Srbije (EPS) može da bude još efikasnija i uspešnija kompanija i da će zajedno sa sindikatima EPS-a raditi na tome da to i postane.

„EPS može da bude još uspešnija i efikasnija kompanija. Poslovodstvo, sindikati i Ministarstvo na tome moraju da rade zajedno i imaju moje obećanje da će tako i biti. Ova zemlja zaslužuje još bolji EPS i potrudiću se da tako i bude“, rekla je Mihajlović posle sastanaka sa predstavnicima sindikata EPS-a u Vladi Srbije.

Ona je kazala da je ovo prvi sindikat s kojim je razgovarala od kad je imenovana za ministarku rudarstva i energetike, jer smatra da je EPS jedno od najvažnijih preduzeća u zemlji i da mnoge stvari mogu zajedničkim radom da se unaprede, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

„Mi smo kao ministarstvo otvoreni za sve predloge o tome kako da EPS bude još uspešniji, da radnici mogu da dobro rade svoj posao i da naša zemlja ima dovoljno energije, kao i da do toga dođemo na pravi način. Razgovarali smo danas i o kolektivnom ugovoru koji počinje da se radi, ali i o investicijama i o budućnosti EPS-a, o tome kako želimo da ovo preduzeće izgleda za 10, 20 ili 30 godina“, rekla je ministarka.

Dodala je da je dogovoreno da sindikat EPS-a dostavi svoje predloge o reorganizaciji kompanije, kao i o drugim problemima.

Predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević rekao je da su predstavnici sindikata na sastanku sa resornom ministarkom konstruktivnom sastanku izneli sve što ih tišti i govorili o kratkoročnim i dugoročnim problemima EPS-a i za njih trenutno najvažnijem pitanju, kolektivnom ugovoru koji ističe 7. februara 2021. godine.

„Mi smo preuzeli veliki teret i obavezu kao sindikat da održimo proizvodnju da bi građani i privreda bili zadovoljni. Želimo da EPS bude jedno od najvažnijih preduzeća u zemlji, gde mu je i mesto, a radnici EPS-a zadovoljni. Verujemo Ministarstvu i nadamo se uspešnoj saradnji, a u nama će imati partnere i konstruktivne saradnike“, rekao je Đorđević.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Sindikalne organizacije Кolubara, Sindikalne organizacije Кostolac i Кoordinacije ugljara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari