Mihajlović: Snabdevanje građana prioritet, 26.000 kamiona ušlo u Srbiju 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se snabdevanje građana robom odvija nesmetano kao i da se prilikom tranzita kamiona kroz Srbiju, poštuju sve procedure u zaštiti od korona virusa.

„Svi putevi u Srbiji su prohodni i to je sada najvažnije zbog snabdevanja Srbije robom, ali i protoka međunarodnog tranzita kroz našu zemlju. Transport je od vitalnog značaja i do jutros u šest sati na teritoriju Srbije ušlo je 26.000 teretnjaka, od čega polovina za snabdevanje naših građana“, izjavila je Mihajlović za jutarnji program RTS-a.

Ona je istakla da je Srbija prva donela sve neophodne mere i odluke kako bi se tranzit nesmetano odvijao jer je važan za sve države u regionu.

Ministarka je dodala da postoje stroge procedure i vozači se strogo kontrolišu.

„Sve vozače kontroliše granična policija, carina i sanitarna inspekcija. Naši vozači su u kamionu do istovara robe, potom idu u izolaciju do sledećeg putovanja. Kada je reč o tranzitu, ti kamioni mogu da se zadrže najviše 12 sati na teritoriji naše zemlje i voze u konvoju pod policijskom pratnjom“, rekla je ona.

Ministarka Mihajlović je rekla da „sistem funkcioniše, rade sve službe, a građani najveću pomoć mogu da pruže tako što će ostati kod kuće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari