Mihajlović: Srbija deseta na svetu po izdavanju građevinskih dozvola 1Foto: Medija centar

Ministarka građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila da će do kraja 2018. godine biti završena izgradnja istočnog i južnog kraka drumskog Koridora 10.

Do kraja godine očekuje se i završetak i 103 kilometra auto-puta kroz Šumadiju od Obrenovca do Čačka, dok će do 2020.godine biti izgrađeno i 5.203 stana za pripadnike snaga bezbednosti u šest gradova u Srbiji.

Ona je danas čestitala svim zaposlenima u građevinarstvu Dan građevinara Srbije i zahvalila se što nisu odustali kad je bilo najteže za srpsko građevinarstvo, kad su projekti stajali, a građevinske firme propadale, saopšteno je iz Ministarstva.

Srbija je danas 10. na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, ima više od 28.000 aktivnih gradilišta, a građevinarstvo u 2018. beleži rast od 25 odsto i daje najveći doprinos rastu BDP,izjavila je Mihajlović.

Prema njenim rečima očekuje se investicioni ciklus vredan više od pet milijardi evra, što znači da će biti još više posla za građevinare.

U planu je da se narednih pet godina gradi auto-puta od Niša do Merdara, deonice Koridora 11 Preljina-Požega, Moravskog i Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, kružnog auto-puta Beograd-Sarajevo, kao i nastavak rekonstrukcije železničkog Koridora 10 i barske pruge, istakla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari