Mihajlović: U komunalnu infrastrukturu biće uloženo više od tri milijarde evra 1Zorana Mihajlović Foto: FoNet/MGSI

U komunalnu infrastrukturu u celoj Srbiji biće uloženo više od tri milijarde evra, od toga 2,5 milijarde kroz projekte u 70 gradova i opština, kao i skoro 900 miliona za one koji se realizuju sa međunarodnim partnerima, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

U 2021. godini biće uloženo gotovo 900 miliona evra u komunalnu infrastrukturu u Beogradu, Batajnici i još nekoliko gradova u Srbiji, iz projekata sa KfW bankom i kineskim partnerima, sa kojima radimo prečistač u Beogradu.

Vrednost investicije u sistem za prečišćavanje otpadnih voda procenjuje se na oko 470 miliona evra, dok će sa evropskim partnerima biti realizovan sličan projekat u Batajnici, rekla je Mihajlović za televiziju Prva.

Govoreći o velikim infrastrukturnim projektima, ona je istakla da se radi na svim gradilištima, od brze pruge Beograd-Budimpešta, do gradilišta 250 kilometara novih auto-puteva.

Svuda se radi, na nekim gradilištima i u tri smene, i ponosna sam na svakog građevinara koji danas radi. Nemamo trenutno zaraženih, ni izolovanih radnika. Kao Ministarstvo, ponudili smo podršku 24 sata svim izvođačima, da gradilišta nastave da rade, navela je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari