Zorana Mihajlović na Starici: Sanacija mora da se završi, nema kompromisa kad su u pitanju ljudski životi 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, rekla je tokom obilaska radova na planini Starica, da su činjenice, mišljenje stručnjaka jedini argumenti za razgovore o ovoj temi, da radovi koji se izvode na planini Starica nisu ničiji hir niti proizvoljna odluka, već da iza njih stoje i struka i nalazi inspekcije i ponovila da je sve javno, saopštilo je ministarstvo.

„Svi smo ovde da bismo pokazali da radovi koji se izvode na planini Starica nisu ničiji hir, nisu nikakva proizvoljna odluka, već da iza njih stoje i struka i nalazi inspekcije, da za sve postoje i urađeni i odobreni projekti i sve potrebne dozvole, i da sve to uvek može da se pokaže, da nema ničega tajnog ili sakrivenog“, rekla je Mihajlović.

Ona je izjavila, posle razgovora sa građanima i aktivistima, da je sanacija stenske mase na Starici neophodna i da se sa tim slaže i struka.

Dodala je i da se sanacija radi isključivo radi bezbednosti i čak i da ne bude nikakvog rudarenja sanacija će morati da bude završena.

„Niko od nas ovde ne želi da zatvori rudnike u kojima je i država vlasnik 37 odsto i u kojem radi više od 1.500 ljudi u Majdanpeku. Ministarstvo postoji manje od dve godine, a u tom periodu bilo je više od 50 inspekcijskih nadzora u kompaniji „Ziđin“. Možemo o mnogim temama i da se ne slažemo narodni poslanik Jovanović i ja, kao što se ne slažemo, i da polemišemo i da se raspravljamo, ali ne možemo da se raspravljamo o bezbednosti ljudi. Jer sanacija na Starici nije pitanje ekologije, još manje politike, već pre svega pitanje bezbednosti”, izjavila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari