Mihajlović: Za izgradnju brze saobraćajnice do Golupca 350 miliona evra 1Foto: FoNet/Nenad Рorрević

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice od auto-puta kod skretanja za Požarevac do Velikog Gradišta i Golupca počeće 2020. godine, a procenjena vrednost radova iznosi 350 miliona evra, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju za medije, ona je rekla da sve građane Braničevskog okuga posebno zanima izgradnja brze sabraćajnice od auto-puta kod Požarevca do Golupca.

„Ta magistrala će biti jedna od najlepših u Srbiji, pošto je to i jedan od najlepših delova naše zemlje“, rekla je Mihajlović.

Ona je danas tokom posete Velikom Gradištu razgovala o tom projektu sa načelnikom Braničevskog okruga Aleksandrom Đokićem i predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem.

Ministarka saobraćaja je istakla da su “Putevi Srbije” investitor ovog projekta i da već rade na tehničko-projektnoj dokumentaciji.

„Ove godine mora da bude gotova dokumentacija, a 2020. mogu da počnu radovi. Ovaj auto-put biće veoma značajan ekonomski i turistički, ali je pre svega važan za građane ovog kraja, jer će doprineti da porodice ostanu da žive u ovom delu Srbije“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari