Ministarstvo: Ziđin planira investicije u Srbiju veće od tri milijarde dolara 1Foto: FoNet/MGSI

Generalni direktor većinskog vlasnika RTB Bor, kompanije Ziđin (Serbia Ziđin Copper) Đan Siming najavio je da to kinesko preduzeće planira da investira 1,26 milijardi dolara u Srbiju.

On je tokom sastanka sa ministarkom rudarstva i eneregtike Zoranom Mihajlović naveo i da su ukupne planirane investicije te i kompanije Ziđin majning (Ziđin mining) u Srbiji veće od tri milijarde dolara.

„Do sada smo u RTB Bor uložili 640 miliona dolara. Pored aktivnosti na proširenju i sanaciji postrojenja, ulažemo u zaštitu životne sredine i unapredjujemo uslove i bezbednost na radu. Zasadili smo više od 56.000 sadnica u industrijskoj zoni, a za 88 odsto smanjili povrede na radu u ovoj godini“, naveo je direktor kompanije.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je investicija kompanije Zidjin jedna od najvažnijih u Srbiji, navedeno je u saopštenju ministarstva.

„Ministarstvo je otvoreno i tu da vam bude podrška 24 sata, sedam dana u nedelji. Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obe kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u ‘Ziđin koper’ i u ‘Ziđin majning’ za nas od izuzetnog značaja“, navela je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari