MMF: Podrška reformama u Srbiji 1Foto: Fonet

Delegacija Srbije koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se u Indoneziji sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Tao Žangom, koji je rekao da je namera te finansijske institucije da nastavi punu podršku ključnim reformama u Srbiji.

Kako je saopštila NBS, Tao Žang je pohvalio rezultate koje je Srbije ostvarila i ocenio i da je Srbija na pravi način iskoristila rast zone evra za širenje svojih trgovinskih odnosa. Tao Žang je naveo i da je Srbija istovremeno postigla i održala fiskalnu stabilnost i obezbedila kvalitetnu podršku ekonomskom rastu.

Tokom sastanka, koji je održan u okviru Godišnje skupštine MMF i Grupacije Svetske banke, sumirani su rezultati koji su ostvareni u prethodnom periodu, analizirana su aktuelna makroekonomska kretanja u Srbiji, kao i sprovođenje novog ekonomskog programa podržanog Instrumentom za koordinaciju politike.

Učesnici sastanka saglasili su se da je politička stabilnost u Srbiji bila važan stub ukupne makroekonomske i finansijske stabilnosti zemlje, i stvaranja osnova njenog održivog rasta, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari