Momirović najavio rekonstrukciju mosta i četiri pogona za prečišćavanje otpadnih voda 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE Dusan Atlagic

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas rekonstrukciju nadvožnjaka – mosta u opštini Mladenovac i najavio početak prve faze radova na sanaciji i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Taj most, kako je rekao ministar, nije rekonstruisan decenijama, a 2009. godine se radilo samo presvlačenje asfalta, što „nije prava sanacija“.

„Ne možemo da se igramo sa gradjanima Srbije i da samo presvučemo asfalt, jer tako rizikujemo da se sutra desi neka mnogo veća nesreća“, kazao je Momirović i dodao da je od izvodjača radova kompanije „Strabag“ zatražio da ubrzaju radove rekonstrukcije mosta, da bi se ona završila u narednih nekoliko meseci.

Momirović je najavio da će se uskoro početi da se investira u četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mladenovcu, Velikoj Ivanči, Velikoj Krsni i Jagnjilovu.

„Posle toga investiraćemo i u 70 kilometara kanalizacione infrastrukture što se nadovezuje u investicije grada“, naglasio je on.

Rekonstrukcija nadvožnjaka – mosta u ulici Kralja Petra Prvog u Mladenovcu povezuje centar tog grada sa putem ka Topoli, a njegova dužina je 215 metara.

Na lokaciji te rekonstrukcije, pored ministra Momirovića bili su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i v. d. direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari